Moda i ljepota
0

Emma Watson novo lice Burberryja

Sarajevo-x.com
Glumica Emma Watson novo je lice u reklamnoj kampanji modne kuće Burberry. Mlada zvijezda filmova o Harryju Potteru predstavit će kolekciju za jesen/zimu 2009/10, saopšteno je iz kompanije.

Očiju našminkanih u tamne boje i sa razbarušenom kosom, simpatična Emma izgleda potpuno drugačije nego lik Hermione Granger koji tumači u filmovima o mladom čarobnjaku i njegovoj družini.

Iako joj je tek 19 godina, Watsonova je novim snimcima potvrdila kako je moderna i zrela, piše Telegraph. Na fotografijama se pojavila i u Burberryjevom prepoznatljivom kariranom šalu, a za oko je prethodno zapala kreativnom direktoru ove modne kuće Christopheru Baileyu.

"Već dugo poznajem i divim se sjajnoj Emmi Watson, tako da je ona bila očigledan izbor za ovu kampanju", kaže Bailey. "Emmu krasi klasična ljepota, divan karakter i modernost. Njen šarm i intelekt, uz odličan smisao za humor, učinili su snimanje piknikom na Temzi."

Fotografije za novu reklamnu kampanju djelo su Marija Testina, a snimane su u Westminsteru u centralnom Londonu, gdje je i sjedište firme.