|

Emina Husedžinović Ibrahimović predstavila novu prekrasnu kolekciju

Emina Husedžinović Ibrahimović predstavila novu prekrasnu kolekciju
71
Klix.ba
23.4.2018. u 11:45
17
komentara
71

dijeljenja
1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11
40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo sinoć je zvanično otvoren i trajat će do 24. aprila na atraktivnoj lokaciji na Ilidži, u predivnom Kongresnom centru hotela Hills. Među prvima svoju novu kolekciju predstavila je Emina Husedžinović Ibrahimović, poznata bosanskohercegovačka dizajnerica.
Nova kolekcija "Secession" žanrovski je visoka moda. Kroz kolekciju se prožima poznata "S" silueta secesije. Paleta je prigušena od crne, grafitno sive, do nježne ružičaste. Kroz kolekciju njeguje stare zanate od srnoveza do kujundžijskih tehnika.

Omar Krasnić napravio je modne aksesoare za ovu kolekciju.

Materijali koji su korišteni za ovu kolekciju su sve vrste svile. Ukrašavani su čipkom i vezom, našivani kristalima, ali decentno, jer je Emina željela da kolekcija bude elegantna, sofisticirana i profinjena i da kroz ovu kolekciju predstavi dostojanstvenu damu.

Novu kolekciju je predstavila Samra Menzilović-Ćatić, koja je ujedno i ambasadorica brend. Kolekcija je namijenjena damama koje se osjećaju dovoljno snažne i dominantne.

Pored Eminine revije, posjetioci su imali priliku da vide i revije dizajnera Emira Medića, Škole modnog dizajna (Nizama Ibrahimspahić, Ehlimana Hrapović Omanović, Sabrina Lukač i Amela Lulić) te modne kuće Paradi Couture.

Upravo Emina Husedžinović Ibrahimović je prošle godine sa Lejlom Bušatlić, koja je historičarka umjetnosti, pokrenula Školu modnog dizajna koja već traje šest mjeseci.

Emir Medić, gost iz Njemačke, je svojom revijom svečano otvorio veče mode, glamura i blještavila. Predstavio je svoju novu kolekciju "Generation Z ss18", koja je inspirisana generacijom koja novim koracima korača kroz svijet.

Paradi Couture, modna kuća koja podvlači unutrašnju ljepotu žene. Elegancija, ženstvenost, umjetnost, snaga i ljubav sačinjavaju Paradi. Logo ovog modnog branda simbolizuje drvo života, što znači unutrašnji rast i razvoj.

Za odličan after party pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia te kafa Bristot.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015. godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i menadžment agenciju u Istočnoj Evropi, je organizator i izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...