Moda i ljepota
56

Elegantne i jedinstvene haljine Belme Tvico Stambol

Klix.ba
Bh. dizajnerica Belma Tvico Stambol, za svoju novu Haute Couture kolekciju 2013/2014, odlučila je fotografije uraditi u Beču.

Belma je preko Facebooka upoznala Sarajku Katarinu Katalinić koja već dugo živi u Beču i dio je kolektiva pod nazivom "Erelle" koji okuplja modne i make-up artiste, kao i stiliste. Tako je i nastala ideja o saradnji. Pripreme za snimanje i odabir lokacije trajale su zadnja dva mjeseca, tako da je snimanje realizovano početkom maja 2013.

Kolekcija je snimana na ekskluzivnoj lokaciji u Beču u dvorcu Wilhelminenberg, s kojeg se pruža predivan pogled na ovu metropolu. Snimanje je proteklo u veseloj i veoma profesionalnoj atmosferi. Manekenke su odradile odličan posao, pogotovo na snimcima koji su rađeni vani, s obzirom na prilično vjetrovit dan. Manekenke su također nosile i ručno rađene cipele s potpisom Belme Tvico Stambol.

Elegantne, besprijekorne i jedinstvene - ove riječi savršeno opisuju vjenčanice. Svaki detalj haljina nastao je s posebnom pažnjom. Kolekcija je mješavina tradicije i avangarde, a linije se kreću od elegantnih i seksi do jednostavnih i tradicionalnih s akcentom na vjenčanu eleganciju, sinonim za moderan pristup klasičnom stilu. Korištene su luksuzne tkanine, američki saten, muslin svila i til s dosta posebnih detalja od čipke, obraćajući se urbanim ženama koje traže nenametljivu ljepotu i jednostavne linije. Korišteni bogati materijali i dizajn zrače luksuzom.

Vjenčanice krase mnogi detalji, kao i dosta ručnog rada koje su zahtijevale haljine u kojima je donji dio urađen od svilenih ruža ili vjenčanica koja posjeduje 185 ručno napravljenih cvjetića, također ručno rađenih.

Dio kolekcije koju čine svečane haljine, ovaj put je rađen od pastelnih nijansi, poput roze i bež nijansi. Svečanim haljinama preovladavaju materijali svila i čipka.