25. Oriflame Fashion Week
0

Elegancija, ženstvenost i provokativnost

Sarajevo-x.com
U organizaciji manekena i modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji modne agencije ABC Models, u Domu Oružanih snaga u Sarajevu u subotu je počeo 25. Oriflame BH Fashion Week.

Sarajevsku sedmicu mode je otvorio renomirani domaći dizajner Istok Bratić kolekcijom pod nazivom "Magic Noir", inspirisanom francuskom visokom modom, koju je spremao šest mjeseci.

Ljubitelji mode su mogli vidjeti malo drugačije večernje haljine koje su i dalje jako elegantne, ženstvene i provokativne. I ovoga puta je preovladavala svila, čipka, teški materijali, organdin… Prioritetna boja je crna, ali šarali su se i tonovi zlatne, crvene i zelene boje, kao idealan kontrast crnoj.

Istok je novu kolekciju radio i sa akademskom slikaricom i dizajnericom nakita iz Zagreba, Marinom Bedek, pa samo tako osim muških i ženskih kreacija mogli vidjeti i fantastičan nakit. Istokova kolekcija nagrađena je gromoglasnim aplauzom i oduševljenjem ljubitelja mode.

Publici su se svidjele i revije koje su uslijedile, revije turskih dizajnerica Burču Kapu i Gamze Saradžoglu, te revija studenata Tehničkog fakulteta Bihać, koji su novu kolekciju za poslovnu ženu radili za marku Bellissima. Na kolekciji su radile: Edina Miskić, Mevluda Amidžić, Elma Grbić, Aida Hajdarević, Martina Selimagić, Sebrina Abdijanović i Demira Mahmutović. Njihov projekat je korak više ka afirmaciji studenata dizajna. Ovi studenti se nadaju će će odjevna industrija uvidjeti potrebu za mladim školovanim talentima u BiH, kako bi industrija našla svoj interes u originalno dizajniranom domaćem proizvodu, a mladi talenti se uklopili u oblast kojom se bave.