{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Efikasne alternative acetonu za skidanje laka s noktiju

3.1.2018. u 13:00
6
6
Efikasne alternative acetonu za skidanje laka s noktiju
6
Efikasne alternative acetonu za skidanje laka s noktiju
Dobra manikura ne traje vječno, lak vremenom puca, pa ga je potrebno skinuti i nanijeti novi. Oni koji u nezgodnom trenutku ostanu bez acetona, mogu se osloniti na alternative.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jedna od alternativa acetonu je pasta za zube. Dovoljno je da uzmete malo paste i nanesete je na nokte, a potom iskoristite staru četkicu za zube kako biste ih očistili. Pasta za zube sadrži etil-acetat, koji je prisutan i u acetonu.

Dezodorans također može efikasno ukloniti lak s noktiju. Nanesite dezodorans na nokte i protljajte ih vatom nekoliko puta. Iako će čišćenje trajati duže nego u slučaju korištenja acetona, na kraju će ipak biti uspješno.

Sredstvo za dezinfekciju ruku se također može koristiti za uklanjanje laka s noktiju. Vatu namočite pomenutim sredstvom i potom trljajte nokte dok ne uklonite lak.

Parfem je veoma djelotvoran u uklanjanju laka. Našpricajte malo parfema na papir i njime očistite nokte. Ova metoda je efikasna i iznenadila je mnoge.

Lak za kosu sadrži alkohol i odlična je alternativa acetonu. Našpricajte nokte lakom za kosu i brzo obrišite, jer se u suprotnom lak za kosu može zalijepiti za nokte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: