Moda i ljepota
3

Edina Kurić spremila novu kolekciju

Sarajevo-x.com
Edina Kurić
Edina Kurić
Na predstojećem aprilskom Fashion Weeku koji organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH predstaviće svoju novu kolekciju odjeće dizajnerica Edina Kurić. Novu kolekciju odjeće, koju će na prezentaciji pratiti interesantan perfomans, Edina je nazvala «Savršena kompozicija».

[SLIKA]2[/SLIKA] Saznajemo da je riječ o unikatnim haljinama za večernje i svakodnevne prilike svih boja, a rađena je od materijala koji ističu ženstvenost. Zanimljivo je da su za realizaciju haljina korišteni tradicionalni ručni radovi između ostalog heklanje, ali i da su heklanjem obrađivane haljine.

Zbog učešća na sedmici mode urađen je i modni editorijal novih fotografija «Savršene kompozicije» koji je rađen u prostorijama «F-Autocentra” u Sarajevu nekoliko sati.

Inače ova dizajnerica je nedavno dobila priznanje na sajmu mode, tekstila i kože u Novom Pazaru za svoj rad gdje je predstavila svoju novu kolekciju odjeće “Savršena kompozicija”.

Za nove fotografije kolekcije koja će biti predstavljena 10. aprila u Domu Armije bio je zadužen modni fotograf Vlado Soldo, frizure je osmislio tim modnog studija «Cool», a djevojke Arijana Bahtanović, Enisa Husić, Aldijana Hajdarević, Šejla Šmaković, koje su pozirale u interesantnim pozama nosile su obuću salona «Saraz» koja će biti predstavljena i uz Edininu prezentaciju na prestižnoj sedmici mode «BH Fashion Week Sarajevo».