Bvlgari slavi 125 godina
0

Eau de Parfum II promoviran u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U Bečkoj kafani hotela Evropa održana prezentacija novog parfema BLV Eau de Parfum II u sklopu koje je održano izvlačenje dobitnika vrijedne nagrade, sunčanih naočala marke Bvlgari.

Kako je rekao Ermin Koso, brand manager za Bvlgari u firmi Everett, sve je počelo prije 125 godina kada je grčki kovač srebra Sotirio Bvlgari doputovao u Rim, a tri godine kasnije osnovao sopstvenu kompaniju za izradu nakita. Već početkom 20. vijeka Bvlgari je otvorio raskošnu radnju u ulici Via Kondoti, a brand je s vremenom svoju djelatnost proširio i na satove, torbe, parfeme i sunčane naočale.

On je dodao da je danas Bvlgari brand izvanredne kvalitete čija istorija datira još od kraja 19-tog vijeka. Zajedno sa nakitom, satovima, parfemima i luksuznim priborom simbol je prestiža preko prepoznatljivog, odvažnog i elegantnog stila.

Ova važna godišnjica obilježena je izložbom nakita koja je otvorena 20. maja u Il Palazzo delle Esposizioni u Rimu pod nazivom"Između prošlosti i vječnosti 1884-2009.". Na izložbi je izloženo oko 500 komada nakita, satova i raznih ukrasa postavljenih u osam galerija, a cijela jedna soba biti će posebno rezervirana samo za nakit čija je ponosna vlasnica filmska diva Elizabeth Taylor.

U ovoj godini velikog jubileja Bvlgari je počastio svoje odane poštovatelje i novim parfemom. Parfem koji predstavlja nastavak priče o luksuznom plaventilu, koji kombinira odlike Bvlgari tradicije sa novim modnim trendovima.

Tako je nastao Bvlgari Blv Eau de Parfum II, glamur plavog safira i topaza, čijim jedinstvenim potpisom Bvlgari ističe luksuz beskrajnog plavetnila.

BLV Eau de Parfum II je mirisna čarolija svježine, svijetlo plave boje, koja otvara nove dimenzije prirodnih ljepota.

Izvlačenje glavne nagrade Bvlgari nagradne igre, koja je trajala protekla dva mjeseca u parfumerijama diljem BiH. Bvlgari tradicionalno, već četvrtu godinu, na ovaj način nagrađuje svoje vjerne poštovatelje, kako svojim luksuznim proizvodima tako i ekskluzivnim nagradama, u ovom slučaju Bvlgari naočalama. Dobitnica vrijedne nagrade je Nihada Alajbegović, urednica BHRT-a.