Uoči Dana žena
106

Džejla Glavović u novoj kampanji govori nam o ljepoti mode i humanosti u jednoj priči

Klix.ba
Džejla Glavović
Džejla Glavović
Iza svakog sjaja postoji priča, a priča Džejle Glavović je kao roman prepun avantura, uspona i elegancije. Svoj put, započela je kao srednjoškolka u modnoj prijestolnici Parizu, a sada je sinonim za ljepotu i profinjenost.

Džejla nije samo modna ikona, već i dobitnica pobjedničke krune sa svjetskog izbora ljepote - Miss Earth. No, njezin put nije bio samo o ljepoti ili modi. Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, pod mentorstvom profesorice Sarine Bakić, Džejla je istraživala kako moda može postati alat za poboljšanje kulturne diplomatije i imidža države BiH.

Džejla Glavović
Džejla Glavović

Sa više od dvadeset godina uspješne internacionalne i domaće karijere, postala je zaštitno lice poznatih brendova, uspješna preduzetnica i neumorna humanitarka. Nedavno je snimila kampanju za Zlatarnu Dar, čiji je brend ambasador.

U kampanji čiji videozapis imate priliku pogledati iznad, Džejlina pojava ne predstavlja samo estetski doživljaj, već govori o autentičnosti, glamuru i tradiciji.

Još jednom, Džejla dokazuje da ne raspolaže samo ljepotom koja očarava, već i snagom koja spaja kulturu, humanost i eleganciju.