|

Džejla Glavović-Očuz svoje iskustvo i znanje vrijedno prenosi na mlađe

Džejla Glavović-Očuz svoje iskustvo i znanje vrijedno prenosi na mlađe
92
Piše: El. B.
23.3.2017. u 22:04
0
komentara
92

dijeljenja
1/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
17/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
18/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
19/19 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Džejla Glavović-Očuz, naša najuspješnija manekenka i najiskusniji bh. model u svijetu, prije skoro četiri godine osnovala je modnu agenciju Swan Model Management unutar koje polaznice i polaznike obučava i modno edukuje. Kroz praktičan i teoretski dio, uz individualan pristup, polaznici podijeljeni u dvije grupe (od 4 do 12 i od 13 do 23 godine) s vremenom postaju profesionalci koji rade poslove manekena, a najtalentovaniji grade karijere u svjetskim prijestolnicama mode.
"Odziv je veliki tokom cijele godine i stalno dolaze novi, ali ja praktikujem da ne prelazim određeni broj djece kako ih ne bi bilo previše i kako bih se mogla svakom pojedinačno posvetiti", rekla je Džejla.

U agenciji vlada drugarska atmosfera, akcent je na timskom radu, a samopouzdanje, stav i samopoštovanje, koji su veoma bitni za razvoj ličnosti, među važnijim su stvarima koje djevojčice i tinejdžerke uče.

"One najmlađe učimo da budu dobri drugari, da prihvataju jedni druge onakvim kakvi jesu, da rade timski, ali i da se svako ipak treba boriti za sebe na lijep i ispravan način", objasnila je Džejla.

Stav roditelja je individualan i dok su jedni veoma skromni, drugi su krajnje ambiciozni. S obzirom na to da je i sama roditelj, u potpunosti shvata da je svakom roditelju njegovo dijete posebno pa im tako i pristupa.


"Svako je dijete posebno na svoj način i sa svakim imam drugačiji pristup, zavisno od karaktera, ali svakom dajem podjednaku pažnju. Neki od njih su veoma stidni, ali se vremenom opuste i zavole taj nastup, publiku i trenutak kad izlaze na stage", rekla je.

Osim hoda, držanja i poziranja uče i scenski pokret koji im predaje balerina Narodnog pozorišta Nataša Hajdarević, dok je Džejlina asistentica iskusna manekenka Merima Darman koja je i sama bila polaznica škole.

"Moji prvi ozbiljni koraci u manekenstvu i modelingu napravljeni su u ovoj agenciji. To je agencija u kojoj će djeca prvenstveno naučiti osnovne korake, pravilan hod i pravilno držanje, a na kraju ih, ukoliko se budu trudili i radili na sebi, čekaju mnogobrojne revije", rekla je Merima.

Škola manekena iza sebe ima veliki broj zapaženih dječijih modnih revija, javnih nastupa, kampanja, neke polaznice grade izvrsne karijere u BiH i svijetu, a Džejla pojašnjava da rezultati dođu sami, prirodnim tokom.

"Moj zadatak je da ih naučim manekenskom hodu, držanju, poziranju, profesionalnom pristupu, ponašanju i ljubavi prema tom poslu. Nakon izvjesnog vremena neki idu dalje u svijet, a to zaista ne zavisi od mene već od agencija kojima ih pokažem i koje prepoznaju kvalitet i potencijal za određeno tržište. Događa se i da djevojke dobiju poziv, ali se roditelji ne slažu da tako mlada djevojka ode u Milano ili Pariz na nekoliko mjeseci. Ja se s tim slažem i smatram da treba biti dovoljno zreo i hrabar za takav potez", zaključila je Džejla.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.