Moda i ljepota
0

Drugo vjenčanje danske princeze Alexandre

FENA
Princeza Alexandra, bivša supruga danskog princa Joachima, mlađeg sina kraljice Margrethe, udala se u crkvi Oster Egede nedaleko danske prijestolnice za mladog fotografa Martina Jorgensena, objavio je danski dnevnik Politiken u nedjelju.

Vjenčanje, održano u subotu, pratilo je oko pedesetak fotografa, a prisutno je bilo 120 gostiju među kojima su bili i sinovi Nikolai i Felix iz prvog braka Alexandre s princom Joachimom.

Alexandra od Danske izgubila je udajom za 14 godina mlađeg Martina, inače sina poznatog danskog novinara specijaliziranog za pitanja kraljevske obitelji, titulu princeze, te će se ubuduće zadovoljiti naslovom grofica od Frederiksborga.

Alexandra, porijeklom iz Azije, i dalje će primati godišnju apanažu od 1,9 milijuna danskih kruna (otprilike 270 hiljada eura) koju joj je odobrila danska vlada, ali će izgubiti povlasticu neplaćanja poreza, ističe se u dnevniku Politiken.

Novi par živjet će u kući u Kopenhagenu koju je Alexandra kupila nakon rastave od princa Joachima. Alexandra će, prenose danski mediji, potražiti posao u marketinškoj struci, a nastaviti će i humanitarni rad u pojedinim međunarodnim institucijama, prenijela je Hina.