Moda i ljepota
357

Djevojka kojoj su se u djetinjstvu rugali osvojila modni svijet

Klix.ba
Chantelle Brown-Young, jedna od učesnica showa slavne manekenke Tyre Banks, America's Next Top Model, odrastala je boreći se s predrasudama ljudi iz svoje okoline, a sada je na putu da postane poznati model.

Naime, 19-godišnjakinja čije pravo ime je Winnie Harlow, boluje od teškog oblika vitiliga, poremećaja u pigmentaciji kože zbog kojeg su njeno tijelo i lice prekriveni svijetlim mrljama.

Zbog vitiliga, koji joj je dijagnosticiran u četvrtoj godini, bila je izložena ruglu, a kolege u školi su je zvali "zebra" ili "krava".

No, to mladu manekenku nije pokolebalo da se okuša u svijetu modne industrije u čemu je veoma uspješna.

Svi joj predviđaju pobjedu u showu, a to će joj donijeti ugovor s modnom agencijom, editorijal u magazinu Nylon i kampanju za Guess.

"Želim biti najbolji američki model zato što je to moj životni san. Želim svima dokazati da mogu ostavriti svoje snove bez obzira na mane i smetnje", rekla je Chantelle.

Nedavno ju je škola u kojoj je doživjela mnogo ružnih trenutaka pozvala da održi motivacijski govor i ispriča kako se nosila s diskriminacijom.

"Voljela sam sebe i s tim su počele pljuštati prilike. Zahvaljujem se bogu na tome. Probajte voljeti sebe", poručila je ova djevojka, a piše Huffington Post.