Moda i ljepota
0

Djevojka koja se u bikiniju fotografisala za arapski magazin

Sarajevo-x.com
Dvadesetdvogodišnja Huda Naccache je jedna od rijetkih djevojaka koja je u bikiniju pozirala za arapski magazin. Za nju je to samo još jedan poslovni uspjeh, ali na to ne gledaju s odbravanjem njeni sugrađani.

Naccache, koja ima izraelske i arapske korijene, borit će se za krunu Miss svijeta u decembru na Tajlandu. U okviru kampanje fotografisala se u bikiniju za arapski magazin.

To je bio prvi put da u njenoj zemlji na naslovnici magazina bude žena sa tako malo odjeće na sebi.

Naravno, odmah je uslijedio medijski linč.

"Imam porodicu koja me podržava i nisu imali nikakvih primjedbi na to što sam se u bikiniju fotografisala. Moj otac je bio jako zadovoljan kada je vidio naslovnicu i poželio mi je sreću", kazala je manekenka za AFP.

Visoka i vitka Naccache, sa jakim obrvama i gracioznim jagodicama, jednostavno je kao stvorena da bude model. I ranije se pojavljivala na naslovnicama arapskih magazina, ali glavna tema medija je postala tek nakon objave njene fotografije u oskudnim krpicama.

Mediji u Izraelu su naveli da ona pokreće "arapsku bikini revoluciju", dok arapski mediji nisu baš bili blagonakloni prema njoj.

Kanal 10 posvetio joj je skoro čitavu emisiju. Doveli su majku druge manekenke koju su pitali da li bi ikada dozvolila da se njena kći fotografiše u bikiniju.

"Nikad!", odmahnula je uvjereno žena.

Naccache ni sama nije sigurna da li joj ta medijska pažnja odgovara ili ne.

"Iako je naslovnica bila super, sve je to imalo i neku drugačiju poentu. U Intervjuu su izrezali sve dijelove koji im se nisu sviđali", kazala je manekenka.

Naime, u članku se novinar najviše bazirao na to da je Naccache krišćanka, sugerišući da bi se manekenka muslimanka suočila sa mnogo većim kulturnim preprekama.

Urednica magazina Lilac, Yara Mashour, stala je na stranu Naccache istakavši da je smatra pravim profesionalcem.

"Huda je, prema mom mišljenju, jedini profeisionalni arapski model. Njena religijska uvjerenja su nebitna. Štaviše, otkako je objavljena ta naslovnica mnoge Arapkinje različitih vjera dolaze k meni i nude nešto slično", kazala je ona za AFP.

Naccache, pak, nastoji da ne razmišlja previše o tome šta drugi govore.

"Moja želja je da prvo završim fakultet koji studiram, geografiju i arheologiju. A zatim želim biti uspješan svjetski model", istakla je 22-godišnja Huda Naccache.