Moda i ljepota
336

Devetogodišnja Kristina Pimenova je "najljepša djevojčica na svijetu"

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Kristina Pimenova ima samo devet godina, a u svijet manekenstva je ušla već sa svoje tri godine. Često joj dodjeljuju titulu "najljepše djevojčice na svijetu".

Kristina je iz Moskve (Rusija), a modnim pistama se šeće još od svoje treće godine. Sa sedam godina je krasila naslovnicu prestižnog magazina "Vogue Bambini", a već je bila zaštitno lice modnih ikona kao što su Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Armani i Benetton.

Kristina ima više od dva miliona fanova na Facebooku, no i mnoštvo onih koji smatraju kako je premlada da bi bila model, te kako je tek žrtva modne industrije i seksualiziranja djece.

Administrator djevojčicinih profila na društvenim mrežama je njena majka Glikeriya Shirokova, koja je također bivša manekenka. Njezin otac Ruslan Pimenov je 33-godišnji penzionisani nogometaš koji je igrao za Rusiju na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2002. godine. Kristina, koja je također i uspješna gimnastičarka, ima i sestru Nataliju o kojoj se malo zna.

I iako na svojim profesionalnim fotografijama nosi samo dječiju odjeću, te ima vrlo malo šminke (najčešće samo sjajilo za usne), fotografije na kojima pozira u kratkim suknjama imaju dosta uznemirujućih komentara, kao što su "sexy noge", "sviđaš mi se" i sl.

Ovakvi komentari su najčešće predmet kritika pojedinaca koji Kristininu majku optužuju za seksualiziranje djeteta, čime samo privlači manijake i pedofile, te joj ne dopušta da bude ono što jeste - dijete.

Njena majka tvrdi da redovno briše neprimjerene komentare, te kako je sav sadržaj koji postavlja isključivo "dječiji".

"Možete reći kako na nekim fotografijama njen izraz lica sugeriše i oponaša zrelost i seksualnost, dok na nekim izgleda potpuno dječije. U suštini, mi samo tražimo djevojčicu koja je nevjerovatno lijepa. Možda, kad njeno lice ne bi bilo toliko lijepo, niko ne bi ni obraćao pažnju na ovo, niti bismo vodili ovaj razgovor", izjavio je za Daily Mail jedan modni agent iz Londona koji je želio ostati anoniman.