Plijenila pažnju ljepotom
55

Deva Cassel ide stopama svoje majke Monice Bellucci, osvojila modnu pistu u Milanu

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Deva Cassel, 19-godišnja kćerka Monice Belluci i Vincenta Cassela, je nosila reviju brenda Dolce & Gabbana na Milano Fashion Weeku.

Nosila je elegantnu haljinu u crnoj boji i štikle, a izgled je upotpunila jednostavnom šminkom i zalizanom frizurom. Ona je ranije izjavila kako joj je velika želja krenuti majčinim stopama i ostvariti uspješnu karijeru u svijetu mode.

U ovoj reviji učestvovale su i Irina Shayk te Vittoria Ceretti, nova djevojka Leonarda DiCaprija. U publici su bile mnoge poznate ličnosti, među kojima su Kylie Jenner i Rose Huntington-Whiteley.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Iako je fokusirana na modu, Deva ne planira zapostaviti glumu. Naime, nedavno je objavljeno da je dobila ulogu u Netflixovoj seriji "The Leopard". Snimanje je počelo početkom ove godine.

"Trenutno ne planiram upisivati fakultet, nedavno sam završila srednju školu. Posvetit ću se bavljenjem manekenstvom i radionicama glumce. Možda se kasnije vratim učenju", rekla je nedavno u intervjuu za The Glass Magazine.

Dodala je da je dosad samo jednom sarađivala sa svojom slavnom majkom - pozirale su za italijansko izdanje časopisa Vogue.

"Snimanje je bilo jako zabavno i tu smo se još više zbližile", kazala je.

Monica i Vincent su bili u braku od 1999. do 2013. godine. Deva ima 11-godišnju sestru Leonie.