Za lijepo lice
18

Deset prirodnih načina da izgledate prelijepo kad ustanete

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Sigurno vam je dosta toga da se ujutru kada ustanete prepadnete svog odraza u ogledalu. Podočnjaci, čupava kosa i izgužvana pidžama ne moraju biti detalji vaše jutarnje rutine, piše Realbuzz.com

Zbog toga vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako da ujutru izgledate neodoljivo.

Nemojte spavati na stomaku

Ako najviše volite spavati na stomaku, nažalost, morat ćete pronaći novu omiljenu pozu za spavanje. Spavajući na stomaku stvorit ćete linije od jastučnice po licu. Glava u prosjeku teži tri i po kilograma i zamislite svu tu težinu na vašem licu. Recept za crvenu jutarnju kožu.

Satenska ili svilena posteljina

Ako zaista ne možete spavati u bilo kojem drugom položaju nego na stomaku, uložite u pokrivače od satena ili od svile. Ne samo što ćete se osjećati kao princeza kada se probudite u ovoj posteljini, već ovi mekani materijali pomažu vašoj koži i kosi da klizi po njima dok se krećete u snu. Manje trenja i nabora znači da se ujutru nećete probuditi čupavi i da nećete imati linije po licu.  

Dignite jastuke

Ako je vaša glava na ravnom kada spavate, tokom sna se tekućine s mogu nakupljati oko vaših očiju. Ako držite glavu na uzdignutom jastuku tekućine nemaju šanse da se nakupe oko vaših očiju, a vi ćete se probuditi s lijepim i prekrasnim očima.

Vratite sjaj koži

Recite zbogom smežuranom jutarnjem licu. Svaku večer pred spavanje uradite piling lica, stavite dosta hidratantne kreme i sačekajte nekoliko sati. Neposredno pred spavanja umijte se i idite spavati. Ujutru ćete imati blistav ten.

Kupite kosu u punđu

Iako svi volimo imati bujnu kosu ujutro, to ne znači da volimo izgledati čupavo i kao da nas je udarila struja. Zbog toga pred spavanje počešljajte i pokupite kosu u punđu. Pred spavanje ćete izgledati zanosno, a ujutru kad je pustite bit će veoma seksi.

Mineralna maska

Pred spavanje na lice stavite mineralnu masku za lice.

Hidratizirajte lice

Ko se želi probuditi s prljavom i suhom kožom? Niko od nas. Zbog toga pred spavanje nanesite hranjivu kremu za lice i vrat, a probudit ćete se s revitaliziranom kožom.

Lezite na vrijeme

Osobe koje spavaju osam sati obično kada se probude imaju glatku i čistu kožu. Ako niste dobro spavali izgledat ćete blijedo, istrošeno i imat ćete podočnjake. Zbog toga idite na vrijeme u krevet i odspavajte osam sati.

Operite lice

Nemojte misliti da ćete, ako zaspite sa šminkom, izgledati divno kada se probudite. Naprotiv, izgledat ćete kao da ste bančili cijelu noć. Stoga skinite šminku, operite lice i ujutru ćete izgledati mnogo ljepše.

Opustite se

Prije spavanja svoje tijelo počastite debelim slojem mirisnog maslaca za tijelo. Posebno obratite pažnju na suhe dijelove tijela poput koljena i laktova. Naravno, nanesite ga i na noge kako biste ujutro bili ponosni na dobar izgled vaših nogu.