Moda i ljepota
0

Deset modnih savjeta za niže žene

Sarajevo-x.com
Želite li da izgledate bolje u svojoj odjeći? Nižeg ste rasta, a želite izgledati mršavije, više i izduženo? Pokušajte sa ovim jednostavnim savjetima. Sve je u kreiranju iluzije, odnosno, treba obratiti pažnja na odjeću koja naglašava dužinu, a manje na širinu. Sljedeći put kada se budete oblačili za posao, ili kada budete izlazili vani, obratite pažnju na neke od ovih magičnih trikova web portala About.com, i ubrzo ćete vidjeti njihov učinak.

Koristite samo jednu boju. Odjenite se od glave do pete u jednu boju! Ne zaboravite uskladiti i cipele sa bojom svoje odjeće. Preporučuju se tamne boje, pokušajte sa crnom, tamno plavom, indigo itd.

Nosite odjeću koja dobro pristaje vašem tijelu. Nosite odjeću koja vam dobro pristaje. Obratite pažnju na odjeću koja ističe konture tijela, takva odjeća bolje pristaje ženama nižeg rasta, više nego visokim mršavicama. Također obratite pažnju da izbjegavate odjeću koja ima previše dizajnerskog eksperimentisanja sa krojevima.

Krojevi na V i U. Birajte majice i jakne sa izrezima u obliku slova V i U.

Visoke potpetice. Visoke potpetice su najbolji način da se dobije na visini. Izbjegavajte potpetice koje pokrivaju gležanj, jer one vizualno skraćuju dužinu noge.

Velike torbe. Velike torbe se trebaju izbjegavati, jer izgledaju još veće na niskim ženama. Izaberite torbu srednje veličine, ili onu torbu koja je proporcionalna vašem tijelu.

Izbjegavajte kratke suknjice. Kratke suknjice izgledaju odlično na visokim ženama sa dugim nogama, međutim žene nižeg rasta bi trebale izbjegavati ovakvu vrstu odjeće.Kratke suknje naglašavaju bedra, te kratke noge izgledaju još kraće.

Hlače sa ravnim krojem. Modni stručnjaci preporučuju hlače sa ravnim krojem, bez džepova, a najprikladnije su one koje nemaju puno detalja na sebi.