Za dugu kosu
37

Deset frizura koje će vas spasiti od ljetnih vrućina

Klix.ba
Budući da dolaze visoke temperature, imate li dugu kosu idealno bi bilo da je stilizirate na što kreativniji način kako bi izgledala lijepo, a opet bila podignuta kako vam ne bi bilo pretoplo tokom ljetnih dana.

I ovog ljeta u trendu su frizure s pletenicama, niske punđe i niski rep koje će obuzdati vašu kosu i upotpuniti vaš ljetni outfit.

Na vrhu ljestvice najboljih frizura za ljeto nalaze se pletenice. Pletenice su veoma popularna frizura širom svijeta. Još od srednjeg vijeka je aktuelna, a postoji mnogo stilova pletenica, poput francuskih i švedskih. Možete praviti krunu od pletenica, punđice od pletenica, riblju kost, vodopad pletenice ili dvije simetrične pletenice. Za ove frizure potrebno vam je desetak minuta.

Osim pletenica, frizura koja je definitivno nezaobilazna i ovog ljeta je punđa. Postoje niske, visoke i neuredne punđe. Savršeno se uklapaju u svaki stil, i casual i elegantni. Ono što je pozitivno jeste da je punđa gotova za svega nekoliko minuta i daje vašem izgledu dozu glamura.

Volite li stil pedesetih oko punđe možete vezati maramu, dodati joj mašnicu ili cvjetić.

Niski rep gotovo je idealna frizura za svaku priliku. Veoma ga je lako održavati. Dovoljno je samo da počešljate kosu i napravite niski rep, izgledat ćete lijepo i elegantno, a nećete potrošiti dosta vremena na frizuru. Ono što je također pozitivno jeste da niski rep pristaje svakom obliku lica. Ukoliko imate tanku kosu, slobodno je natapirajte prije nego je svežete u rep. Tako ćete dobiti više volumena.