Moda i ljepota
0

Debeljuca se obnažila kako bi odgovorila kompaniji Abercrombie&Fitch

Klix.ba
Blogerica Jes, koja se na internetu naziva The Militant Baker, odlučila je na originalan način odgovoriti Mikeu Jeffriesu, osnivaču kompanije Abercrombie&Fitch, koji je nedavno uvrijedio ljude sa viškom kilograma, kazavši da ne želi da mu oni budu kupci.

Osim što mu je uputila otvoreno pismo, Jes je snimila kolekciju izazovnih fotografija nazvanu "Atraktivna i debela". Blogerica je na fotografijama pozirala sa zgodnim muškarcem u izazovnim pozama i bez previše odjeće.

U obraćanju Jeffriesu je napisala:

"U našoj kulturi nikada ne vidimo seksi fotografije na kojima su zajedno niski i debeli te vitki i visoki modeli. Tvojim riječima rečeno 'nepopularni klinci' s 'cool klincima'. Ovo je svojstveno kompanijama kao što je tvoja, kompanijama koje nameću stav da debele žene nisu lijepe", napisala je Jes.

Dodala je da nije iznenađena mišljenjem Jeffriesa, jer milioni dijele njegov stav.

"Iskoristili ste svoje bogatstvo i javno prisustvo da kažete ono što milioni već govore. Međutim, važno je da znate da bez obzira na brojeve na vašim poreznim prijavama, vaši komentari neće spriječiti nikoga da bude ono što jeste. Jedino što ste napravili svojim komentarima jeste da ste osnažili neoriginalan koncept da su debele žene bezvrijedne i nepoželjne. Vaše izvinjenje to ne mijenja", napisala je Jes.

Zanimljivo da je na nekim fotografijama pozirala odjevena u majicu marke Abercrombie&Fitch u koju, kako je rekla, ipak može stati.

Jes je pozvala Jeffriesa da kaže šta misli o njenom editorijalu i poručila da ga nije napravila da bi pokazala da je privlačna muškom modelu ili zato što je fotografkinja smatra fotogeničnom, već zato što se osjeća dobro u svojoj koži.

U post scriptumu je poručila da će primiti novac da u budućnosti ne nosi odjeću marke Abercrombie&Fitch kako ne bi štetila njihovom ugledu.