MR World
12

Darko iz Goražda je predstavnik BiH na izboru za najljepšeg muškarca svijeta

Klix.ba
Sedamnaestogodišnji Darko Milović iz Goražda predstavnik je Bosne i Hercegovine na izboru Mistera svijeta koji se ove godine održava na Filipinima.

Oko 100 odabranih takmičara iz cijelog svijeta doputovalao je 6. augusta u Manilu na Filipinima, a finale MR World će se održati u petak 23. augusta u Coliseumu Smart Araneta, jednom od najvećih azijskih zatvorenih dvorana.

Direkcija izbora Miss i Mistera BiH odabrala je na Castingu Darka Milovića iz Goražda za Mistera BiH kao našeg ovogodišnjeg predstavnika. Darko ima 17 godina i učenik je srednje Ekonomske škole u Goraždu, voli sport, talentovan je za fudbal, a govori i engleski jezik .

Takmičari iz cijelog svijeta odmjeriće se u trosedmičnom jedinstvenom iskustvu, jednom u životu.

U predstavljanju u nacionalnim kostimima Darko će nositi narodnu nošnju koju je obezbjedio KUD iz Višegrada. Opremanje našeg predstavnika za odlazak na izbor Mister svijeta pored Direkcije izbora Miss i Mistera BiH, podržala je modna kuća MODIANA.

Ovo je još jedna dobra prilika da se Bosna I Hercegovina predstavi i afirmiše u svijetu putem ovog muškog takmičenja ljepote, talenta i vještina mladih ljudi iz cijelog svijeta.

"Grandiozni festival MR World započeo je svečanom ceremonijom otvaranja olimpijskog stila u Manili kako bi se zemlje takmičari MR svijeta predstavile globalnom auditoriju. Ovogodišnji izbor MR World trebao bi biti najveći i najuspješniji događaj u povijesti takmičenja. To je do sada najveći broj takmičara koji su ikada sudjelovali na ovom muškom takmičenju", saopćeno je iz ABC Modelsa.