Iz kokpita u bikini
0

Danica Patrick kao fotomodel

Sarajevo-x.com
Vozačica Danica Patrick koja je u američkim IndyCar serijama takmičenja postala prva ženska osoba koja je pobjedila na jednoj trci ove serije ujedno dobar dio svoje popularnosti duguje i fenomenalnom izgledu. Svoju sklonost poziranju ispoljila je i posljednjim photo sessionom za magazin Sports Illustrated.

Danica Patrick već je odavno privukla pažnju na sebe odličnim vožnjama i rezultatima koji su iz sezone u sezonu sve bolji, a pored dobrih rezultata probleme sa nedostatkom sponzora nikada nije imala i zahvaljujući svom izgledu.

Njenu ženstvenu stranu svijetu je prvi otkrio magazin FHM sa serijom fotografija objavljenih 2003. godine, nakon čega je njena karijera dobila i dodatni vjetar u leđa. Brojni marketinški ugovori sa bogatim kompanijama svakako olakšavaju bavljenje najskupljim sportom, a da je uloga fotomodela nije omela u daljem takmičarskom izgrađivanju potvrdila je i prošlogodišnjom pobjedom na IndyCar trci u Japanu. Ovakav rezultat nije tek puka slučajnost jer se Danica sve češće nalazi u borbama za najbolje pozicije, a što je najvažnije očito je njeno sazrjevanje kao sportskog vozača koje joj donosi sve redovnije i bolje pozicije.

Fotografisanje sa švicarsko izdanje magazina Sports Illustrated Danica Patrick je uradila u kupaćim kostimima, a povod je upravo i bilo izdanje ovog magazina koje je jednom godišnje u potpunosti posvećeno kupaćim kostimima i prikladnim fotografijama.