Moda i ljepota
257

Damir Redžepagić iz Sarajeva je državni rekorder u atletici, a bavi se i modelingom

Klix.ba
Damir Redžepagić je atletičar iz Sarajeva koji se bavi i modelingom, a za njega su zainteresirane modne agencije u Milanu i Londonu.

Damir Redžepagić rođen je 1995. godine u Sarajevu, gdje je završio gimnaziju. Atletiku počinje trenirati od malih nogu, a bio je juniorski prvak države na 400 metara, te državni rekorder na 400 m. Aktivni je član atletskog kluba Novi Grad i državni reprezentativac.

"Oduvijek sam bio disciplinovana osoba. Sport mi je najveća ljubav. Uporan sam u svemu što radim. Tvrdoglav sam i najviše me pokreće izazov", kaže Damir o sebi.

Pored atletike, Damir se bavi i modelingom, a sve je krenulo kad se pojavio na castingu bh. manekenke Džejle Glavović u Sarajevu, koja je danas njegova agentica. Dosad je radio najveće kampanje u BiH za Azel France, Manner i Belissimu, a bio je jedini muški model na modnoj reviji Haad, održanoj u sarajevskoj Vijećnici. U regionu je imao priliku snimiti editorial za Men's Health, kao i raditi u Istanbulu za Daman management.

Za Damira su zainteresovane modne agencije u Milanu i Londonu, a uskoro odlazi na jedno od evropskih modnih tržišta.

Ipak, bez obzira na uspjehe u modelingu, ističe kako mu je atletika na prvom mjestu, a trening ne prekida ni kad je na putu u sklopu nekog od manekenskih projekata.

"Nakon castinga treniram. Program ishrane je isplaniran i to je jedna od žrtvi koje svaki sportista mora da podnese. Tačno znam kad i šta unosim u organizam i toga se strogo pridržavam. Treniram svaki dan tri do četiri sata. Plan treninga je vrlo kompleksan. Tokom sedmice se mora odraditi snaga, izdržljivost, brzina, eksplozivnost. Potrebno je držati kontinuitet i fokus na trening, što iziskuje puno uloženog vremena i truda. Kad je odricanje u pitanju, ne odričemo se ako radimo ono što volimo", priča Damir za Klix.ba.

Kaže kako mu na njegovom putu najveću snagu i motivaciju daje njegova majka, te kako se vodi mišlju da je za uspjeh najbitniji kontinuitet,konstantno teženje ka boljem i ne obraćanje mnogo pažnje na to šta misli sredina.

Damir već neko vrijeme ima djevojku, a kaže kako voli djevojke koje su optimistične, ambiciozne, sa pogledom na svijet sličnim njegovim, kao i one koje koje nisu materijalisti.

Kaže kako je kroz sport i bavljenje modelingom dobio različite komplimente, no kako su mu najdraži oni koji su vezani za njegovu osobnost, a ne fizički izgled.