Moda i ljepota
0

"Čudo" u New Yorku - 17-godišnjaku stalo srce i proradilo nakon četiri dana

FENA
New York
New York
Daniel Walker trčao je zadnji krug na satu tjelesnog odgoja u svojoj srednjoj školi kada je kolabirao, njegovo oštećeno srce ga je izdalo.

Četiri dana kasnije, njegovo srce u zastoju, održavano na životu pomoću aparata za bypass, počelo je ponovo kucati. Roditelji 17-godišnjaka nazvali su to božanskom intervencijom. Njegovi liječnici nisu bili ništa manje zapanjeni, izvijestio je u ponedjeljak CNN, prenosi Hina.

"Ja sam hirurg već 10 godina, i to je valjda jedna od najnevjerojatnijih stvari koje sam ikada vidio", izjavio je dr. Abeel Mangi, Walkerov kardiokirurg u Prezbiterijanskoj bolnici Columbia u New Yorku.

Walkerov otac opisuje sinovljev oporavak duhovnim terminima. "Bog se okrenuo, stavio ruku na moga sina i ponovo mu napunio baterije", rekao je William Walker, 58-godišnji penzionisani zdravstveni radnik.

Patnje njegova sina počele su 19. januara, kada se onesvijestio na satu tjelesnog odgoja. Daniel Walker pati od rijetke prirođene srčane mane koja je ostavila njegovu glavnu koronarnu arteriju prignječenu, ostavljajući mu samo 10 posto kapaciteta normalnog srca. Premješten je iz dviju bolnica prije nego što je primljen na Columbiju, gdje je priključen na umjetno srce i stavljen na listu za transplantacije.

Walkerovi hirurzi kažu da ne mogu objasniti njegov oporavak.

"To je čudo. Nema drugog objašnjenja", rekao je dr. Abeel Mangi.

Dva dana nakon što je srce samo proradilo, hirurzi su uspjeli poboljšati dotok krvi u njega, povećavši mu kapacitet na 60 posto.