Revolucionaran proizvod
0

Čokolada za borbu protiv akni osvaja tržište

Sarajevo-x.com
Nova revolucionarna čokolada za koju se tvrdi da reducira akne na koži uskoro će se pojaviti i na australskom tržištu.

Uz čokoladu Acne Care, svi oni koji imaju problema sa kožom podložnom prištićima, sada mogu spojiti ugodno sa korisnim, tvrde proizvođači. Obećavaju konzumentima da će jedući ovu čokoladu, u samo dvije sedmice imati 'dramatične rezultate'.

Vjeruje se da je ovaj 'čokoladni treteman' prvi ovakve vrste u svijetu, a razvila ga je američka kompanija Frutels.

Proizvođači ističu da čokolada za smanjenje akni sadrži antioksidanse i hranjive supstance, a uz to ova poslastica jača imunitet organizma i čisti kožu iznutra.

Kompanija navodi da su prije lansiranja novog proizvoda na tržište proveli istraživanje kojim su dokazali blagotvoran učinak čokolade na ten. Kod 73 posto ispitanika, bio je vidljiv veliki napredak na koži, nakon što su svaki dan u dvije sedmice uzimali po dvije čoladice.

"Ovaj priozvod dovodi 'hranu za ljepotu' na potpuno drugi nivo, jer se upravo čokolada smatrala uzrokom mnogih nesavršenosti naše kože", kazao je američkim medijima glasnogovornik Frutela.

Acne Care se već prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, a uskoro će biti pojaviti i na tržištu Australije. Cijena paketa čokolade za mjesečnu upotrebu košta 40 dolara.