New York
0

Clive Christian No. 1 - najskuplji parfem na svijetu

Sarajevo-x.com
Parfem No. 1 kojeg proizvodi britanska kompanija Clive Christian proglašen je najskupljim parfemom na svijetu u Guinnessovoj knjizi rekorda na svečanoj ceremoniji koja je održana prošlog vikenda u Saks Fifth Avenue u New Yorku.

Ovaj luksuzni parfem sadrži veoma rijetke i izuzetno vrijedne sastojke iz različitih dijelova svijeta, poput ulja od jasmina iz Grassea, čija je cijena sedam puta veća od zlata, a posljednjih šest godina proizvodi ga britanska kompanija Clive Christian. Godišnje se proizvede samo po 1.000 bočica ovog parfema za žene i muškarce, a za 30 ml ovog ekstravagantnog mirisa potrebno je izdvojiti čak 2.350 dolara.

Najskuplja bočica Clive Christian parfema - No. 1 Imperial Majesty, koja je izrađena od Baccarat kristala i ukrašena bijelim dijamantom, prošlog vikenda je bila izložena u u Saks Fifth Avenue u New Yorku. Do sada je proizvedeno samo 10 ovakvih bočica, budući da cijena jedne bočice iznosi vrtoglavih 200.000 dolara.

Obožavatelji luksuznog parfema No. 1 su mnoge slavne ličnosti, poput Sir Eltona Johna, koji je ovim parfemom zamirisao vrt za njegovu zabavu White Tie and Tiara Ball, i Katie Holmes koja ga je koristila na dan vjenčanja sa glumcem Tomom Cruiseom.