|

Clive Christian No. 1 - najskuplji parfem na svijetu

Clive Christian No. 1 - najskuplji parfem na svijetu
0
S
Sarajevo-x.com
11.12.2007. u 21:26
0
komentara
0

dijeljenja
Clive Christian No. 1 - najskuplji parfem na svijetu
Parfem No. 1 kojeg proizvodi britanska kompanija Clive Christian proglašen je najskupljim parfemom na svijetu u Guinnessovoj knjizi rekorda na svečanoj ceremoniji koja je održana prošlog vikenda u Saks Fifth Avenue u New Yorku.
Ovaj luksuzni parfem sadrži veoma rijetke i izuzetno vrijedne sastojke iz različitih dijelova svijeta, poput ulja od jasmina iz Grassea, čija je cijena sedam puta veća od zlata, a posljednjih šest godina proizvodi ga britanska kompanija Clive Christian. Godišnje se proizvede samo po 1.000 bočica ovog parfema za žene i muškarce, a za 30 ml ovog ekstravagantnog mirisa potrebno je izdvojiti čak 2.350 dolara.

Najskuplja bočica Clive Christian parfema - No. 1 Imperial Majesty, koja je izrađena od Baccarat kristala i ukrašena bijelim dijamantom, prošlog vikenda je bila izložena u u Saks Fifth Avenue u New Yorku. Do sada je proizvedeno samo 10 ovakvih bočica, budući da cijena jedne bočice iznosi vrtoglavih 200.000 dolara.

Obožavatelji luksuznog parfema No. 1 su mnoge slavne ličnosti, poput Sir Eltona Johna, koji je ovim parfemom zamirisao vrt za njegovu zabavu White Tie and Tiara Ball, i Katie Holmes koja ga je koristila na dan vjenčanja sa glumcem Tomom Cruiseom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.