Njemica kao da ne stari
0

Claudia Schiffer nakon 23 godine ponovo reklamira Guess

Sarajevo-x.com
Claudia Schiffer sa 19 godina
Claudia Schiffer sa 19 godina
Kompanija za odjevne predmete Guess je 1989. godine angažovala tada nepoznatu Njemicu Claudiju Schiffer, koja se automatski proslavila i postavila Guess na vrh liste brandova.
Claudia Schiffer
Claudia Schiffer
Egzotična ljepota, crni čipkani korzet, neobuzdana kosa i zlatne naušnice, lansirali su devetnaestogodišnju djevojku, koja podsjeća na Brigitte Bardot, u neslućene visine modelinga. Čak 23 godine kasnije Guess je opet angažovao Claudiju, koja izgleda kao da ne stari, iako je zagazila u petu deceniju života.

Fotografkinja Ellen von Unwerth, koja je radila na prethodnih šest Claudijinih angažmana za Guess, ponovo je napravila fantastičan posao.

"Guess će uvijek imati mjesto u mom srcu, veoma sam uzbuđena što ćemo i nakon 23 godine ponovo raditi zajedno“, rekla je Schiffer za portal Women's Wear Daily.

Kompanija Guess slavi 30 godina postojanja, a mnoge slavne žene, uključujući Annu Nicole Smith, Adrianu Limu, Evu Herzigovu i Linu Gost, su reklamirale ovaj brand.

"Schiffer je bila prekretnica za Guess, bila je prekretnica za Elleninu karijeru. Guess je bio prekretnica za Claudijinu karijeru", rekao je izvršni direktor Guessa Paul Marciano.

Trenutno, Schiffer je zauzeta izrađivanjem sopstvene kolekcije i podizanjem troje djece koje ima sa suprugom Matthewom Vaughnom.