Moda i ljepota
0

Claudia Schiffer ima hangar s odjećom

Sarajevo-x.com
Moderne žene vole odjeću i velike ormare u kojima se mogu prošetati, ali zamislite da imate posebnu građevinu u blizini kuće rezervisanu samo za vašu odjeću. Ovaj vrhunac luksuza u vlasništvu je supermodela Claudije Schiffer.

Kako bi ova slavna Njemica čuvala svoju odjeću, dala je da se ona složi u dva velika hangara na imanju vrijednom pet miliona eura. Tu se nalaze krpice koje su slavnu Claudiju proslavile u posljednjih 20 godina njene karijere.

Odjeća se čuva u posebnim uslovima kako bi se zaštitili materijali od kojih je izrađena, te je razvrstana prema dizajnerima koji su je osmislili, saznaje Daily Mail.

Tridesetosmogodišnja gospođa Schiffer dala je da se izrade hangari za odjeću nakon što joj je suprug, filmski režiser Matthew Vaughn, predbacio kako bi trebala napraviti čistku.

Ipak, Claudia nije željela baciti ove skupocjene odjevne predmete jer ih planira sačuvati za svoju kćerkicu Clementine koja ima četiri godine.

"Čuvam svu svoju odjeću. Imam hangar koji je inače izgrađen za helikoptere i tu čuvam svu odjeću", priča supermodel. "Hangar je bio Matthewova ideja. Unutra imam toliko Chanelove odjeće da izgleda kao Chanelov butik."

Procjenjuje se da kolekcija vrijedi milione, a u njoj je i prva haljina modne kuće Chanel koju je Schifferova ikad nosila. Tu je i haljina Azzedine Alaia i velika kolekcija Valentino haljina. Hangar se nalazi na porodičnom imanju u Suffolku. Neke od stvarčica manekenka je kupila, a neke dobila.

Poseban dio rezervisan je za talijansku čipkanu vjenčanicu koju je Claudia nosila kad se udavala. Svoje prve modne korake ova zvijezda modnih pista napravila je pozirajući za Guess jeans, a njena karijera je krenula uzlaznom putanjom kad ju je 1990. Karl Lagerfeld učinio reklamnim licem Chanela.