Velika potražnja
40

Čizme koje su ponovo u trendu: Uggsice su dio modnih kombinacija mnogih žena

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Čizme brenda UGG ponovo su postale hit. Dio su modnih kombinacija mnogih žena diljem svijeta, a naročito ih vole one dame kojima je udobnost na prvom mjestu.

Australski surfer Brian Smith je 1978. osnovao UGG. Prijatelji su mu dali 20.000 dolara, koje je uložio u osnivanje ove modne kompanije, a ostalo je historija. Čizme se prave od ovčije kože.

UGG i Jimmy Choo su 2009. godine ostvarili saradnju. Iste godine u prodaju je puštena i kolekcija ukrašena Swarovski kristalima. Uprkos tome što ih neki nazivaju "najružnijim" čizmama, u 2023. vlada naročito velika zainteresovanost za njih.

Foto: GC Images
Foto: GC Images

Mnoge poznate djevojke nose ih svakodnevno, a među njima su: Bella i Gigi Hadid, Keke Palmer i Elsa Hosk. Dokaz popularnosti Uggsica je i činjenica da su rasprodane u gotovo svim prodavnicama širom svijeta, uključujući online trgovine.

Treba spomenuti i da se udruženja za zaštitu životinja bore za to da UGG prestane koristiti ovčiju kožu. Jedna od njih je i PETA, koja od 2000. godine poziva na bojkot UGG proizvoda i želi da se ovčija koža što prije zamijeni altenativama.