Moda i ljepota
1

Carolina Herrera hipnotizirala novom kolekcijom, Hilfiger vratio ljeto

Klix.ba
Revija Caroline Herrere (Foto: AFP)
Ugledna modna dizajnerica Carolina Herrera predstavila je u ponedjeljak veče na njujorškoj Sedmici mode novu kolekciju za proljeće 2014. kojom dominiraju višedimenzionalni geometrijski motivi.

Herrerinu kolekciju modni kritičari su ocijenili hipnotizirajućom, a dizajnerica, koja je oblačila prve dame SAD-a, od Jackie Kennedy do Michelle Obama, kazala je da je inspiraciju pronašla u kinetičkoj umjetnosti.

Herrera je koristila slojevite uzorke na različitim tkaninama kako bi stvorila "odjeću u pokretu" u crno-bijeloj i zelenoj boji. Reviju je zatvorila Karlie Kloss koja je nosila haljinu u bojama slonovače, crne i roze optočenu dijamantnim tačkicama, stvarajući tako trodimenzionalni efekt.

"Izvrsno! Ovo je najbolje što New York ima za ponuditi", izjavila je glumica Uma Thurman nakon revije 74-godišnje dizajnerice kojoj su prisustvovale i druge poznate osobe kao što su Dita Von Teese, Christina Hendricks i drugi.

Osim Herrere, svoje nove kreacije predstavio je i Tommy Hilfiger koji je na njujoršku modnu pistu vratio dašak vrelih ljetnih dana kreiravši pješčanu plažu.

Prema njegovim riječima, kolekcija slavi najtoplije godišnje doba sa šarenim, sportskim i mladalačkim komadima.