Chanelove muze
5

Cara Delevingne, Penelope Cruz i Kaia Gerber prošetale modnom pistom u čast Karla Lagerfelda

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Modni svijet izgubio jednu od najznačajnih figura i ikona stila kada je Karl Lagerfeld preminuo 19. februara u 85. godini nakon bitke s rakom gušterače. U njegovu čast održana je revija na kojoj su se pojavile Cara Delevingne, Penelope Cruz, Kaia Gerber.

One su predstavile posljednju kolekciju preminulog kreatora.

Cara koja je otvorila reviju izgledala je nevjerojatno u bijelom kombinezonu, šeširom i ogromnom ogrlicom. Glumica Penelope Cruz nosila je mekanu bijelu suknju i odgovarajući top a u ruci je držala bijelu ružu u čast Karla.

Kaia je nosila bijelu mini haljinu koja je u gornjem dijelu bila ukrašena cvijećem. Mlada manekenka izgledala je prelijepo dok je šetala pistom, pa je dobila gromoglasan aplauz.

Gosti koji su došli na reviju dobili su upute da ne nose potpetice zbog snijega koji je ispunio prostor u čast Karlu koj je rođen u Hamburgu, jednom zamku u okolini Salzburga. Održan je i minut šutnje za preminulog kreatora kada su svi modeli izašli na pistu i stali mirno.

Reviji su prisustvovala velika imena iz svijeta mode kao što je Naomi Campbell i Claudia Schiffer. Pored njih svečanosti su prisustvovale i Monica Bellucci i Marion Cotillard.

Nakon Karlove smrti ulogu kreativnog direktora preuzela je njegova dugogodišnja saradnica Virginie Viard.