Moda i ljepota
0

Calvin Klein na rehabilitaciji

Klix.ba
Modni dizajner <b>Calvin Klein</b> se uključio u rehabilitacioni program koji mu treba pomoći da se odvikne od droga.

Dvije sedmice nakon njegovog ispada na košarkaškoj utakmici New York Knicksa, Klein je objavio da traži pomoć za svoje probleme s drogom. Na utakmici je Klein napustio svoje sjedište i prišao Latrellu Sprewellu, ali čuvari su ga na vrijeme vratili na njegovo sjedište. Sprewell je kasnije izjavio da nije razumio šta je Klein govorio jer je mrmljao nerazumljive riječi.

  1. godine se Klein uključio u program Hazelden instituta u Minnesoti kako bi se odvikao od alkohola i tableta protiv bolova. Na toj klinici se, između ostalih slavnih ličnosti, liječio i Matthew Perry. Glasnogovornica Calvina Kleina je odbila reći detalje tretmana kojeg će primati.

"Mnogo godina sam se uspješno mogao kontrolisati, bio sam u stanju pomoći samom sebi ako sam bio u krizi, što je veoma težak proces i zahtijeva veliku disciplinu i savjetovanje i redovno dolaženje na sastanke.", kaže Klein u svojoj izjavi. "Međutim, kad sam nedavno prestao odlaziti na sastanke, vratio sam se na staro. Srećom, pomogli su mi prijatelji koji su na vrijeme prepoznali problem."