Moda i ljepota
0

Britney Spears najtraženiji pojam na Yahoou

Sarajevo-x.com
Bez obzira što u posljednje vrijeme nije bila profesionalno aktivna, Britney Spears je najtraženiji Internet pojam ove godine na tražilici Yahoo.

Naravno, nedavne slike Britney u provodu bez gaćica, nisu štetile popularnosti na Internetu, ali glasnogovornica Yahooa navodi da je pojam "Britney" bio broj 1 i prije objave škakljivih slika. Razlog tome je što mlada pop zvijezda jednako privlači pažnju i muškog i ženskog dijela internet korisnika.

Na listi odmah iza Britney nalaze se pojmovi: World Wrestling Entertainment i Shakira, koja je popularna isključivo zbog zavidne muzičke karijere.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Prvih deset najtraženijih pojmova, kao i obično, zaokružuju uglavnom poznate ličnosti šoubiznisa: Jessica Simpson, Paris Hilton, "American Idol", Beyonce Knowles, Chris Brown, Pamela Anderson i Lindsay Lohan.

Čak i u kategoriji najtraženijih vijesti, poznate ličnosti šoubiznisa zauzimaju prva dva mjesta, i to smrt Steve Irwina i sina Anne Nicole Smith. Na trećem mjestu se nalazi rat u Iraku.

[SLIKA]1[/SLIKA]

U kategoriji filmova, bez obzira što je premijera zakazana tek za narednu godinu, film ''Spiderman 3'' zauzima prvo mjesto najtraženijih filmskih naslova na Internetu. Poslije njega slijede filmovi: "X-Men: The Last Stand", "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest", "Star Wars" i "Superman Returns".

Bebe poznatih ličnosti su također veoma popularni pojmovi ove godine, a među njima najtraženija je bila kći Tom Cruisa i Katie Holmes. Potomstvo Brad Pitta i Angeline Jolie je na drugom mjestu.