Humana misija
6

Britanski brend kreirao pribor kojim želi olakšati šminkanje osobama s invaliditetom

Klix.ba
Foto: Grace Beauty
Foto: Grace Beauty
Britanski brend naziva Grace Beauty pokrenuo je humanu misiju - kreirati pribor za šminkanje koji će osobama s invaliditetom olakšati uljepšavanje.

Za početak su lansirana tri dodatka za nanošenje maskare, a Britanci planiraju proširiti seriju svojih proizvoda u budućnosti.

Dodaci za maskaru izrađeni su kako bi osobe s invaliditetom mogle lakše čuvati i nanositi maskaru. Jedan od dodataka nazvan Safe Grip, izrađen od fleksibilne gume, odličan je za bolju kontrolu proizvoda.

Foto: Grace Beauty
Foto: Grace Beauty

Drugi dodatak imena Ring Grip izgleda poput prstena i praktičan je za osobe koje se plaše da bi im mogla ispasti maskara.

Foto: Grace Beauty
Foto: Grace Beauty

"Gumena traka će se čvrsto povezati s većinom maskara na tržištu, dok je prsten dovoljno veliki i za najdeblje prste", kažu iz Grace Beauty.

Square Grip dodatak stavlja se na obje strane maskare i olakšava otvaranje i držanje proizvoda.

Foto: Grace Beauty
Foto: Grace Beauty

Brojni korisnici društvenih mreža pohvalili su ideju brenda Grace Beauty, a što je najvažnije, osobe s invaliditetom već su počele koristiti dodatke za maskaru koji im itekako olakšavaju šminkanje.

"Ovo je nevjerovatno. Zbog artritisa mog tremora uglavnom sam odustala od većine šminke. Volim ideju Ring Gripa jer, pored toga što sam u stanju da bolje zadržim maskaru, ne plašim se da će mi ispadati", napisala je jedna korisnica Instagrama.

Cijena svih dodataka vrlo je pristupačna, a iznosi osam funti ili otprilike 11 dolara.