Podizanje svijesti
39

Britanka pomaže osobama s ožiljcima: Nemojte dopustiti da vas izgled spriječi u uspjehu

Klix.ba
Kampanja Love Disfigure koju je pokrenula Sylvia Mac iz Londona ima za cilj da ljude koji imaju ožiljke podstakne da zavole sve nepravilnosti na svom tijelu. Njena kampanja je svojevrsni način podizanja svijesti i pružanje podrške žrtvama zlostavljanja, koje zbog svog izgleda nemaju samopouzdanja.

Mac i sama ima ožiljke koji su nastali kada je kao četverogodišnjakinja upala u posudu kipuće vode. Nakon godina tokom kojih se borila s anksioznošću, depresijom i PTSP-om, želi pomoći drugima da se osjećaju ugodno u svojoj koži.

"Dijelim svoje fotografije i nastojim doprijeti do različitih industrija kako bi ljudi poput mene mogli postati olimpijski plivači, glumci, plesači, advokati, ljekari i slično. Nemojte dopustiti da vas izgled spriječi u uspjehu", poručila je Mac.

Mac je osnovala plivački klub za osobe koje imaju ožiljke kako bi im pomogla da postanu sigurni u sebe. Kako bi pokazala da se ožiljaka ne treba stidjeti, organizovala je snimanje na kojem su žene, muškarci i djeca ponosno pokazali svoje ožiljke.