Moda i ljepota
0

Britanka nosi D&G modele u 80. godini

Sarajevo-x.com
U vremena kad su svi opsjednuti mladošću i ljepotom, jedna Britanka se već 60 godina bavi manekenskim poslom i najstarija je poznata manekenka na svijetu.

Daphne Selfe, 80-godišnja majka i baka iz Velike Britanije od dvadesete godine se bavi poslom modela, a zahvaljujući svojoj gracioznosti, visokim jagodicama, te dugoj sijedoj kosi koju s ponosom nosi, Daphne i dalje pozira modnim fotografima.

Daphne i danas nosi modele modnih dizajnera Dolcea i Gabbane, Taka Nake i Michiko Koshine, a zarađuje i do 1000 funti dnevno.

Također, Daphne su u poznoj dobi pojavila u reklamama velikih kompanija Nivee i Olaya.

'Ja sam vrlo zadovoljna sobom. Svoj izgled mogu pripisati irskim korijenima i čvrstim kostima, te zdravoj ishrani.Moja karijera je ponovo doživjela procvat onda kad sam prihvatila svoju sijedu kosu i svoju starost. Drugi modeli mi se dive, ali mi ne zavide jer ja nisam nikakva prijetnja njihovoj mladosti i ljepoti', izjavila je Daphne Selfe.

'Nekad je bilo drugačije, modeli su se sami pripremali za snimanje, sama sam morala nanositi šminku i praviti frizuru, ali isto tako mršavost nije bitna,nijedan agent nije tražio da izgubim na težini što je danas svakodnevna stvar', dodaje Daphne.

Gospođa Selfe, koja je od 1997. udovica, i dalje se bavi jogom, te pije veliku količine vode i limunade što je održava vitalnom.

Također, obožava rad u vrtu te igranje s unucima čime ispunjava slobodne dane.