Žrtva bullyinga
1

Bljedolika ljepotica Ivy Watson pobjednica Britain's Next Top Modela

Klix.ba
Dvadesetdvogodišnja Ivy Watson koju su nekada zlostavljali zbog blijede kože i zvali je "albino" proglašena je pobjednicom Britain's Next Top Modela.

Ovo je velika pobjeda za nju jer se borila s nedostatkom samopouzdanja zbog izrazito blijedog tena. Kao nagradu je dobila ugovor s agencijom Models1 te će krasiti naslovnicu Cosmopolitana, raditi kampanje s Missguidedom i Show Beautyjem te će godinu dana dobijati proizvode i uređaje za njegu kože.

"Kada se moja fotografija pojavila bila sam šokirana. Nisam mogla odmah ni shvatiti šta to znači. U prošlosti sam navikla da mi se ne sviđa činjenica što sam blijeda. Bilo je dosta stvari koje sam mrzila na sebi, ali kada je počeo show shvatila sam da su to stvari koje me čine posbnom. Moja visina je razlog zbog kojeg sam u showu i čini me različitom. Naučila sam to voljeti, umjesto da mrzim", kazala je Watson.

Priznala je kako je često stavljala lažni ten te obrađivala fotografije u Photoshopu kako bi izgledala niže. Štikle nije nosila.

"Sada mi nije bitno. Osjećam se dobro i idem u svijet mode. To je moj posao i dokazala sam sebi da to mogu raditi. Osjećam kao da sam mnogim ljudima dokazala kako nisu bili u pravu. Zvali su me 'albino' i slično. Bila sam nesigurna osoba i ovo takmičenje mi je pomoglo", dodala je.

Svima koji se odluče baviti modom poručila je da prigrle sve ono što ih čini drugačijim od ostalih.

"Svim djevojkama koje misle da nisu tip za manekenstvo poručujem da probaju. Ja sam probala i uspjela", kazala je.