Transformacija
203

Bivša bodybuilderka iznenadila fotografijom novog izgleda: Volite svoje tijelo

Klix.ba
Jolene Jones iz Montane je prestala biti bodybuilderka nakon nekoliko godina provedenih u ovom sportu i postala osoba koja voli svoje tijelo onakvo kakvo jeste. Ova 26-godišnjakinja je na Facebooku objavila fotografiju iz vremena kada se bavila bodybuildingom i fotografiju nakon što je odustala od napornih treninga.

Njena objava je prikupila više od 129.000 pozitivnih komentara.

"Ovo nije obična fotografija transformacije. Prestala sam živjeti na način da me kontroliše naporno vježbanje u teretani, vaganje piletine i nošenje proteinskih shakeova u torbici kako bih uživala u životu", kazala je Jolene.

Prema njenim riječima, fotografija koja se nalazi na lijevoj strani snimljena je 2015. godine, a desna prije dvije sedmice.

"Neki će možda reći da je ovo zapuštanje sebe, ali sreća nema cijenu", dodala je 26-godišnjakinja.

Jones se pet godina ozbiljno bavila bodybuildingom, a na posljednjem takmičenju učestvovala je 2015. godine.

"Kad sam prvi put vidjela svoju trenutnu fotografiju osjetila sam gađenje i zbog toga sam se osjećala loše. Zašto bi mi se moje tijelo gadilo, a ono se toliko trudi oko mene", kazala je Jolene za ABC.

Fotografiju je na Facebooku objavila kako bi i druge ljude potaknula da vole svoje tijelo.

"Uredu je uživati u životu. Težina ne bi trebala biti u centru pažnje. Počnite zahvaljivati tijelu na onome što čini za vas, umjesto da ga mrzite", kazala je Jolene.