{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bill Gates predviđa vakcinu protiv AIDS-a za njegovog života

S
11.2.2007. u 09:47
0
0
Bill Gates predviđa vakcinu protiv AIDS-a za njegovog života
0
Bill Gates predviđa vakcinu protiv AIDS-a za njegovog života
Osnivač Microsofta Bill Gates izjavio je za CBC News da očekuje da će vakcina protiv AIDS-a biti oktrivena za vrijeme njegovog života.
"U mojem životnom vijeku bio bih veoma iznenađen kada ne bismo došli do vakcine protiv AIDS-a" izjavio je Gates.

51-godišnji Bill Gates je već dugi niz godina aktivno uključen u borbu protiv ove bolesti. Poznato je da je sa suprugom Melindom osnovao fondaciju koja je dosad donirala više od 500 miliona američkih dolara za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije.

Gates je istakao da je već zabilježen značajan napredak u borbi protiv raznih bolesti i da su već pronađeni lijekovi za bolesti kao što je malarija. Gates je doduše dodao da će se protiv AIDS-a voditi najteža borba, ali je također naznačio da to ne znači da nećemo doći do rješenja. Da bi se brže došlo do vakcine protiv AIDS-a, Gates je pozvao vlade svih država da se uključe i materijalno pomognu razne fondacije koje daju novac za istraživanja.

Procjenjuje se da je od kako je bolest oktrivena 1981. do danas u svijetu od AIDS-a oboljelo 65 miliona ljudi. Ujedinjeni narodi tvrde da je samo u 2006. godini od AIDS-a umrlo 2,9 miliona ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: