Bh. model
1.1k

Bilboardi lijepe Munevere Muratović krase turske gradove

Klix.ba
Munevera Muratović je model porijeklom iz Živinica u BiH, a njeni bilboardi se nalaze u gradovima širom Turske. Za one koji ne znaju, radi se o bivšoj Miss fotogeničnosti BiH.

Munevera je rođena 21. januara 1998. godine u gradu Ludwigsburgu u Njemačkoj, a odrasla je u Mariboru u Sloveniji, gdje je završila ekonomsku školu.

Njeni hobiji su fitnes i plivanje, a liniju održava zdravom ishranom i dobrim treningom.

"Najviše mi odgovara jutarnji kardio, ali ipak ne mogu zamisliti dan bez čokolade", priznala je Muratović.

U svijet modelinga je ušla na nagovor prijatelja.

"Bilo je to 2014. godine kad sam se prijavila na izbor za Miss Bosne i Hercegovine. Tada sam osvojila titulu Miss fotogeničnosti BiH. Nakon toga sam dobila razne ponude od drugih modnih agencija", izjavila je bivša missica za portal Klix.ba

Svoju je karijeru postepeno gradila, a najviše uspjeha je napravila u Turskoj.

"Država u kojoj sam najviše boravila zbog poslovnih angažmana je Turska, tamo sam stekla mnogo prijatelja. Bilo kad da odem, osjećam se kao kod kuće. Volim svoj posao i radim ga isključivo iz ljubavi", rekla je Munevera.

Iako je zbog posla modela imala priliku posjetiti mnoga mjesta, ona ipak nema omiljenu destinaciju.

"Ako su osobe koje volim uz mene, nije bitno gdje živim, bitno mi je samo da su u mojoj blizini. Bosnu i Hercegovinu posjećujem zavisno od toga koliko mi obaveze dozvoljavaju, ali veoma rado provodim vrijeme sa svojim prijateljima u BiH", dodala je Muratović.

Kada je riječ o ljetovanju, iako je veoma mlada, ona ipak teži za mirom te je privlače mjesta bez mnogo gužve gdje bi se odmorila, a pri tome i uživala.

Otkrila je i da je privlače inteligentni, duhoviti i harizmatični muškarci, dok je talijanski blogger, modni dizajner i glumac Mariano di Vaio muškarac njenih snova.