Niže uspjehe
137

Bh. manekenka Hilda Halilović nosila čarobni Dior na prestižnom Paris Fashion Weeku

E. Sk.
Foto: Vogue
Foto: Vogue
Bh. manekenka Hilda Halilović zabilježila je još jedan uspjeh u modnom svijetu. Naime, lijepa Hilda koja se već može pohvaliti nastupima na londonskom Fashion Weeku, kao i saradnjom s magazinima Stylisr i Spinning Shades, danas je nosila Dior na Paris Fashion Weeku.

Bio je to još jedan zapažen uspjeh naše manekenke na jednoj od najvećih svjetskih sedmica mode, a nositi brend kakav je Dior također nije mala stvar. Inače, Halilović je nakon više krugova kastinga izabrana među najboljim modelima svijeta da nosi Dior na prestižnom Paris Fashion Weeku.

Hildin put u modelingu počeo je u Sarajevu kada ju je otrkila Džejla Glavović. Na čelu sa agentom Markom Lovrićem i njegovom agencijom Relatum Models, Hilda danas sigurno korača u internacionalnoj karijeri.

Francuska modna kuća Dior na čelu s kreativnom direktoricom Mariom Graziom Chiuri ovom prilikom predstavila je kolekciju za 2020. godinu. Ekološka osviještenost i očuvanje planeta bili su u fokusu ove modne revije koju su iz prvih redova pratile obožavateljice, ujedno i muze luksuznog brenda poput Jennifer Lawrence i Monice Belluci.

Novom kolekcijom Chiuri je ostala vjerna svojoj prepoznatljivoj boemskoj estetici, a naglasak je stavila na održivost. Revija se održala na poznatom Longchamp Racecourse hipodromu u Parizu gdje se uzdigao intimni vrt u kojem su modeli šetali između drveća i zelenila.