Povratak nakon poroda
47

Bh. manekenka Ana Marija Jurišić: Moji planovi prelaze granice normalnih očekivanja

Piše: E. Lj.
Ana Marija Jurišić (Foto: Facebook)
Bh. manekenka i model Ana Marija Jurišić je, nakon što se ostvarila u ulozi majke, ponovo stala ispred objektiva i nastavila graditi svoju karijeru. Nakon što je zablistala u najnovijoj Bonattijevoj kolekciji donjeg veša, ova atraktivna manekenka dobila je ulogu u spotu za pjesmu "Zemlja gori" grupa Letu štuke i Dubioza kolektiv.

U ovom spotu zadatak Ane Marije Jurišić bio je da zavede Dinu Šarana, frontmena grupe Letu štuke.

"U posljednje vrijeme mnogo radim, ali moram priznati da mi povratak poslu baš godi. Na snimanju spota za pjesmu 'Zemlja gori' je bilo super. Ekipa je bila za 10 i bila mi je čast raditi s njima", rekla je Jurišić.

Otkako je postala majka, Ana Marija Jurišić nije bila previše aktivna na društvenim mrežama. Kaže nam kako se promijenila nakon poroda, ali da joj nije bilo teško navići se na obaveze koje majčinstvo donosi.

"Majčinstvo promijeni ženu. Sada imam druge prioritete i mogu za sebe reći da sam zrelija i mnogo osjetljivija nakon poroda. Imam tetu koja čuva Pavla, ali kada sam u BiH nastojim što više vremena provesti s njim jer mi mnogo nedostaje kada putujem. Nisam majka koja je razmazila dijete. Želim da izraste u dobrog čovjeka tako da umijem biti stroga i dati mu do znanja preko koje granice ne može", rekla je.

Porodila se na carski rez u februaru prošle godine i u veoma kratkom vremenskom periodu vratila je figuru i težinu koju je imala prije trudnoće.

"Treniram pet-šest puta sedmično i mnogo pazim na ishranu. Odricanja uvijek postoje", poručila je.

U razgovoru za Klix.ba ova atraktivna manekenka otkrila je da se planira vratiti u Ameriku i tamo nastaviti graditi svoju karijeru.

"Veoma sam ambiciozna i mogu reći da moji planovi prelaze granice nekih normalnih očekivanja. Ali to nije ništa čudno za mene. Veoma sam uporna i većinom ostvarim sve sto zacrtam. Za početak planiram povratak u New York koji je centar svjetske mode i većine bitnih dešavanja", otkrila je.

Ana Marija Jurišić bavila se sportom i aktivno trenirala tenis. Modom se bavi od petnaeste godine i do sada je na ovom polju ostvarila brojne uspjehe. Između ostalog je bila Miss Hrvatske, a najvećim uspjehom smatra pobjedu na prestižnom modnom izboru "No1 Model of the World". Osim toga, Ana Marija je diplomirana pravnica.

"Za sada me pravo ne interesuje. Više volim modu, kameru i nešto vezano za taj posao", rekla je Ana Marija Jurišić na kraju našeg razgovora.

Atraktivna manekenka trenutno boravi u Beogradu gdje snima nekoliko ugovorenih kampanja, a nakon toga putuje za Beč i Milano.