Moda i ljepota
66

Belma Tvico Stambol predstavila modnu kolekciju za poslovne dame

Klix.ba
BH. dizajnerica Belma Tvico Stambol lansirala je svoju novu kolekciju nazvanu "Diva bussiness collection", za sezonu 2013/2014

Kako je istakla, njena kolekcija je inspirisana hrabrim, uspješnim i jakim bh. poslovnim ženama, čiju ljepotu u brzoj svakodnevnici često ne primijetimo.

"Namijenjena je poslovnim ženama koje su samouvjerene, fatalne i uspješne. Kolekcija odiše elegancijom, ženstvenošću, a sve to za poslovnu ženu i damu sa dobrim ukusom. Diva bussiness collection se sastoji od poslovnih odijela koji se mogu nositi i u drugim svečanim prilikama, haljina vedrih boja koje mogu služiti i za dnevnu poslovnu kombinaciju ili za večernju, a tu su i mantili sa detaljima od čipke i ručno rađenim spiralama, neobični kaputi ženstvenog kroja te bluze i košulje sa animal printom", istakla je Tvico Stambol, dodavši da će kolekcija biti upotpunjena torbama.

Ona je odlučila da modeli koji predstavljaju njenu kolekciju budu uistinu dive iz stvarnog poslovnog svijeta BiH.

"Odabir je pao na Sabinu Bešlagić, Lejlu Jusić, Džejnu Bajramović, Leilu Kurbegović, Zvezdanu Cvijetić, Nađu Lutvikadić-Fočo i Julijanu Mikulić Jurišić. Na setu je vladala opuštena atmosfera, a tome je doprinijela i fotografkinja Vanja Lisac koja je pred kamerama opustila dame koje su se prvi put pojavile u ulogama poslovnih manekenki", istakla je Tvico Stambol.

Za šminku se pobrinula Maja Koristović Talović, a za frizuru Admir Karišik.