Vibrance
39

Belma Tvico predstavila novu kolekciju koja naglašava ženstvenost i mladost

Klix.ba
Belma Tvico predstavlja svoju novu kolekciju Vibrance za jesen/zimu 2018/2019. Printovi koji su dizajnirani za ovu kolekciju naglašavaju ženstvenost i mladost percipirajući iste kroz zamisao primjene boja na odjeći.

Plava, zelena, narandžasta i crna preovladavaju u kolor paleti za ovu sezonu, prizivajući osjećaje obnavljanja, slične onima koje imamo u ciklusu prirode.

Vibrantna paleta boja u kombinaciji sa profinjenim umjetničkim intervencijama kreatorke je to što oznažnjuje siluete ove sezone. Osvježeno i uravnoteženo Vibrance raspoloženje potiče osjećaj povjerenja prema osobi koja nosi jedan od elegantnih svečanih komada ili jedan od casual komada odjeće iz kolekcije.

Kolekcija Vibrance je, kao i prethodna, rađena u saradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević koja je zajedno sa Belmom dizajnirala ove divne i kolorične dezene. Za fotografiju i postprodukciju je bio zadužen poznati beogradski modni fotograf Miloš Nadazdin koji radi za svjetske magazine kao što su Harpers Bazaar, Elle, Cosmopolitan, L'Officiel itd.

Kao zaštitno lice ove kolekcije se pojavljuje Novosađanka Tamara Miličević koja je na Serbia Fashion Weeku nosila Belmine kreacije, a koja se pojavljuje i u novoj kolekciji Giorgio Armani. Za kompletan hairstyle i makeup bila je zadužena Marija Varga, zvanična makeup artistica poznate kozmetičarske kuće Kryolan. Thara Concept store iz Sarajeva je ustupio svoju obuću za snimanje lookbookaa.