Budimpešta
109

Banjalučanka Milena Tunguz predstavlja BiH na takmičenju World Top Model

Klix.ba
Prelijepa Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije Abc Models Mgmt International, predstavlja BiH na najprestižnijem svjetskom modnom takmičenju "World Top Model 2017" koji će se održati 20. decembra u Budimpešti i bori se za ugovor vrijedan 200.000 eura.

Odluku o Mileninom angažmanu donijeli su talijanski modni skauti svjetske agencije Major Model Management koja ima podružnice u više od 20 svjetskih modnih metropola.

Milena je uvjerena da se svi rađaju sa određenim talentom, a da je modeling jedan od njenih,

"Za uspjeh najvažnije je da ne odustajete, uvijek će biti poteškoća i prepreka, ako već osjećate kao da želite odustati, neophodno je otići na odmor i dati sebi vremena za oporavak u svakom smislu", poručila je ova ljepotica.

Za održavanje linije najvažniji joj je način života.

"Hranite se zdravo, imajte neku aktivnost, drugačije nemojte očekivati rezultate. Vi ste oni koji morate iskorijeniti loše navike", istakla je Milena.

Navela je da sad većinom ide samo na kastinge za reklame jer joj se to ispostavilo kao najkorisnije. Ostali poslovi koje dobija su uglavnom bukinzi.

"Najviše poslova sam radila za krzno, bunde, kosu, ali sam nosila mnoge revije i radila online kampanje. Najdraža revija koje se rado sjećam je bila na Kipru za Balizu. Poslije Turske sam napravila pauzu i vratila se kući, a onda je uslijedio odlazak u Indoneziju. U Indoneziji se desio moj životni preokret i momenti kada posmatram kako mi se snovi ostvaruju. Tu sam dobila angažmane za Pradu, editorijal za magazin 'Marie and Claire', kao i mnoga druga važna snimanja. Najviše me je iznenadilo to da sam za samo sedam mjeseci boravka na Jakarti dobila glavne uloge u dva filma i to bez ikakvog prethodnog iskustva u glumi – u horor filmu 'Hell End' i komediji 'London to Bali'", ispričala je Milena.

Od takmičenja "World Top Model 2017" očekuje mnogo i vrijedno se priprema.

"Ne izlazim iz teretane, pazim na liniju, svoj lični ugled i izgled. Očekujem jedno nevjerovatno iskustvo koje će mi promijeniti život, vjerujem da ću dobiti mnogo prilika za dalju karijeru. I naravno biti predstavnik za svoju državu mi je nevjerovatan osjećaj i zvanje kao Top Model of B&H", istakla je.

Nakon Budimpešte planira se nakratko vratiti kući u BiH.

"Radujem se rođendanskom partiju na koji sam pozvana. Naime, modna agencija Abc Models Mgmt International obilježava proslavu rođendana povodom 20 godina poslovanja. S obzirom da sam prve manekenske korake naučila upravo u Abc agenciji, jako se radujem odlasku party koji će se održati 28.12.2017. godine u My Face Sarajevo te što ću se sresti s mnogobrojnim kolegicama i kolegama modelima ABC generacije od 1997. godine do 2017. godine. To je zaista prekrasno što su se sjetili da organizuju, prvenstveno jer je humanitarnog karaktera, a s druge strane što možemo da obnovimo kontakte, razmijenimo iskustva, ali i širimo naše prijateljstvo kako privatno tako i poslovno", kazala je Milena.

Svjetski izbor World Top Model 2017 se održava 20.12. u Budimpešti, gdje će se Milena zajedno sa konkurentkinjama iz 40 zemalja svijeta boriti za ova laskavu titulu i ugovor vrijedan 200.000 eura.