Moda i ljepota
0

Banjalučanka Jovana Gajić zaštitno lice Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Klix.ba
Jovana Gajić
Jovana Gajić
Jovana Gajić iz Banje Luke, pobjednica bh. izbora za najbolji model svijeta 2010. godine, koja je na izboru Best Model of the World osvojila nagradu za najbolji fizički izgled, postala je zaštitno lice ovogodišnjeg izbora Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji se održava od 26. do 28. marta u Domu Oružanih snaga BiH.

"Nisam očekivala da budem izabrana kao zaštitno lice, ali mi to svakako prija i veoma sam polaskana", izjavila je Jovana, koja je nakon učešća na izboru za najboljeg modela imala mnogo posla u BiH i inostranstvu, a prije dodjele titule manekenstvom se bavila tek nešto duže od jedne godine.

Glavni grad BiH će krajem marta 30. put postati centar modne scene, a u toku tri dana na impozantnoj modnoj pisti svoje modne vizije za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto 2013. predstavit će brojni bh. modni dizajneri, modne kuće, ali i gosti iz regije.

Kasting za jedinu bh. sedmicu mode je u toku, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem prijavnog formulara na web-stranici www.abc-models.com ili preko Facebook stranice Abc Models.