Kako vam se čine?
14

Balenciaga predstavila suknje inspirisane peškirom, jedna košta 925 dolara

L. R.
Foto: Balenciaga.com
Foto: Balenciaga.com
Modni brend Balenciaga u novoj kolekciji za proljeće 2024. predstavilo suknje inspirisane peškirima.

Kako prenose mediji, cijena ovog neobičnog komada odjeće iznosi 925 dolara (oko 853 eura), a modni brend je objavio da se suknja već može naručiti putem njihove web stranice.

Na promotivnim fotografijama može se vidjeti model koji nosi peškir omotan oko struka ispod kojeg se nalaze široke hlače. Za gornji dio ove modne kombinacije nosi i crnu majicu dugih rukava koju je upotpunio sunčanim naočalama.

Interesantno je da Balenciaga svaki put iznova iznenadi svojim kolekcijama, gdje često možemo vidjeti veoma skupe odjevne predmete koji izgledaju uništeno i prljavo, ali one inspirisane fetišima.

Nakon što je novi model suknje jučer objavljen u pretprodaji, na društvenim mrežama se ne prestaju nizati komentari. Čak su i neke kompanije koje prodaju peškire odlučile našaliti da prodaju suknje popularnog brenda, ali po nižim cijenama.

"Ovo je apsurdno. Ovi brendovi će prodavati sve i svašta po tako smiješno visokim cijenama", "Balenciaga je tako neozbiljna", "Reći ću opet da Balenciaga provodi eksperiment. To je bihevioralna naučna studija. Ne možete me uvjeriti u suprotno", "Kakvo je ovo ludilo", bili su neki od komentara.