Na početku karijere
31

Najseksipilnija žena svijeta: S 12 godina su mi prvi put rekli da bih trebala smršaviti

D. J.
Foto: Instagram
Najpoznatija plus size manekenka Ashley Graham pojavila se na septembarskoj naslovnici njemačkog izdanja magazina Vogue.

U intervjuu za spomenuti časopis progovorila je o preprekama na koje je naišla u modnoj industriji.

"Jedan od prvih fotografa s kojima sam surađivala rekao je mojoj majci: 'Ako bi Ashley smršavila i prešla s veličine 12 na veličinu 6, mogla bi stalno raditi. Imala sam 12 godina tada. Mogu zamisliti kako se mlade djevojke danas moraju osjećati zbog društvenih mreža", ispričala je Ashley govoreći o svojim početcima u modnoj industriji.

Ashley je također priznala da je kao djevojčica bila svjesna svog izgleda, ali da joj to nikad nije predstavljalo problem. Sve dok nije ušla u svijet mode.

"Bila sam vrlo svjesna da mi se bedra trljaju jedno o drugo, da mi salo sa stomaka izlazi iz farmerica, da su mi ruke deblje od ruku mojih prijateljica", prisjetila se manekenka.

Ashley je izgradila vrlo uspješnu karijeru, a magazin Maxim ju je u aprilu ove godine proglasio najseksepilnijom ženom na svijetu ističući da je njeno samopouzdanje zarazno i inspirativno "što dokazuje da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama".

"U svijetu u kojem je XXS veličina predugo vladala, Ashley nas podsjeća da tajna prevazilaženja svega toga nije samo u prihvatanju svojih oblina, već i u prihvatanju sebe onakvim kakvi jeste", zaključili su iz Maxima.

Inače, manekenka je u braku s Justinom Ervinom od 2010., a zajedno imaju troje djece.