Osvrnula se na komentare
18

Anne Hathaway (40) oduševila odgovorom na primjedbe da izgleda "dobro za svoje godine"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Anne Hathaway je podijelila iskreni odgovor na primjedbu da izgleda "zaista dobro" za svoje godine te oduševila porukom da je "starenje za nju druga riječ za život".

Glumica (40) se osvrnula na neke od komentara koje je dobila o svom izgledu tokom intervjua za Today od 18. septembra. Komentarišući to kako je postala slavna u tinejdžerskim godinama, prisjetila se i nekih zabluda koje su postojale oko starenja u Hollywoodu.

"Počela sam da se bavim ovim poslom kada sam imala 17 godina, u sasvim drugačijoj eri", ispričala je istaknuvši percepciju da je postojala imaginarna granica u godinama poslije koje se sve mijenja.

Hathaway je nastavila dijeleći svoju iskrenu i svakodnevnu perspektivu o starenju, nakon što ju je voditeljica pitala kako bi odgovorila na komplimente poput: "Oh, graciozno stariš" ili "Oh, izgledaš tako dobro za svoje godine".

"Ne razmišljam o godinama", rekla je zvijezda filma "The Devil Wears Prada", "Za mene je starenje druga riječ za život".

Ona je nastavila da objašnjava svoja osjećanja zbog ljubaznih primjedbi fanova na njen izgled, dodajući: "Ako ljudi žele da ti daju kompliment, to je lijepo, ali isto tako, kakav god da je hype, zanima me šta je izvan koncepta hypea".

Tokom intervjua, Hathaway je također izrazila svoje uzbuđenje zbog preuzimanja nove uloge: globalnog ambasadora brenda Shiseido linije za njegu kože. Istaknula je kako kampanja daje priliku mlađim ženama da prihvate starenje, na načine na koje ona nije stigla tokom svog uspona do slave.