Moda i ljepota
51

FOTO / Andrej Pejić najljepša mladenka na modnoj pisti u Barceloni

Klix.ba
Često se oblači kao žena i slikali su ga u svim mogućim odjevnim predmetima, od grudnjaka do mini suknjica, međutim, Andrej Pejić se stvarno povezao sa svojom ženskom stranom na reviji vjenčanica u Barceloni.

Sa svojom plavom kosom i našminkanim usnama, dvadesetogodišnji model je pokazao mladenku koja se kriju u njemu.

Pejić je za špansku dizajnericu Rosu Claru u Barceloni otvorio modni show nazvan Sedmica mladenki. Pojavio se u poluprozirnoj bijeloj haljini, sa tankom trakom svezanom ispod grudi.

Prilikom drugog pojavljivanja na sebi je imao teksturiranu haljinu koja je dosezala do poda. Preko je nosio odogovarajuću jaknu bez rukava, piše Daily Mail.

Pejić je postao jedna od najtraženijih ličnosti u svijetu mode zbog svojih platinstih lokni, ledeno plavih očiju i delikatnog, vitkog tijela. On je jedini model koji se pistom može prošetati i kao muškarac i kao žena.

"On je jedna prelijepa stvar i svi žele dio njega", rekao je stilist Ken Anderson, koji je Pejića oblačio za naslovnicu jednog njemačkog magazina.

Ranije ove godine Pejić je potpisao sa Jean Paulom Gaultierom kao reklamno lice novog parfema za muškarce.

Život nije uvijek bio lagan za Andreja Pejića. Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Pejić je veliki dio svog djetinjstva proveo u srpskim zarobljeničkim kampovima, prije nego je njegova porodica izbjegla u Australiju.

Od ranih godina Andrej je ispoljavao kvalitete za koje se tradicionalno smatra da su ženstveni. Radije se igrao Barbie lutkicama nego autićima, a nekoliko puta je uhvaćen dok je pokušavao ukrasti šminku iz prodavnice.