Moda i ljepota
590

Amra Silajdžić preporučuje pastu za zube koju je izumila Bosanka Amra Hajdarević

Klix.ba
Atraktivna Amra Silajdžić učestvovala je u brojnim reklamnim kampanjama, a ovaj put je odlučila promovirati pastu za zube svoje prijateljice porijeklom iz BiH Amre Hajdarević.

Riječ je o novom izumu za koji obje tvrde da je organski i potpuno zdrav za svakodnevnu upotrebu.

"Brilijanta crna pasta za zube koju morate imati. Preponosna sam na svoju prijateljicu Amru Hajdarević i njen novi izvrsni ogranski proizvod na tržištu", napisala je Silajdžić na svom Instagram profilu uz fotografiju koja je oduševila mnoge jer izgleda prirodno.

Hajdarević je nakon decenije rada u industriji kozmetike izumila pastu za zube koju je odobrila FDA, veganska je, bez glutena i toksina.

"Istraživanjem sam utvrdila da 97 posto pasti za zube u SAD-u dolazi iz Kine. Pronašla sam dosta prirodnih pasti za zube, ali nisu imale moć uklanjanja mrlja i izbjeljivanja zuba. Tada sam počela tragati za pastom koja se koristila u antičkom svijetu. Glavna tvar bio je aktivni ugljen. Kreirala sam pastu baziranu na aktivnom ugljenu, s uljem od kokosa i uljem australskog drveta za čaj. Bila sam zadivljena rezultatima", napisala je Hajdarević o osvom proizvodu.

Hajdarević je došla kao imigrant u SAD i borila se da preživi nakon što su 2008. godine njeni roditelji ostali bez posla. Osnovala je firmu Terra and Co. kako bi zaposlila ljude. Danas je majka s punim radnim vremenom, vlasnica malog biznisa s misijom da stvori što više zdravih proizvoda.