Prestižni modni događaj
95

Amra Džeko i Sarah Čerkez pratile reviju bh. brenda na sedmici mode u Milanu

I. S.
Foto: Instagram/amradzeko
Foto: Instagram/amradzeko
Amra Džeko i Sarah Čerkez pratile su reviju bosanskohercegovačkog brenda Intuitiva na sedmici mode u Milanu.

Naime, kolekcija "Pure" za proljeće - ljeto 2023. godine premijerno je predstavljena u dvorani Palazzo Visconti. Intuitiva je prvi brend naše zemlje koji je predstavljen na ovom prestižnom modnom događaju.

Foto: Instagram/zapeljiva_lolita
Foto: Instagram/zapeljiva_lolita

Inače, Sarah i dizajnerica Sabina Bisić stoje iza cijelog projekta.

"Već u februaru ove godine predložila sam Sabini da razmisli o učešću na Milan Fashion Weeku jer sam prepoznala kvalitet njenog brenda i vjerovala da može odgovoriti na ovako zahtjevan izazov. Uz pomoć mojih dugogodišnjih kontakata i poznanstava u Milanu, gradu gdje sam živjela skoro 10 godina, uspjele smo dobiti mjesto na prestižnoj platformi Emerging Talents Milan, koja mladim i talentiranim dizajnerima i brendovima daje jedinstvenu priliku da pokažu svoj rad", navela je Sarah ranije.

Foto: Instagram/zapeljiva_lolita
Foto: Instagram/zapeljiva_lolita

Intuitiva se fokusira na odgovornu proizvodnju, nastojeći da kreiraju proizvode koji prevazilaze kulturne razlike, trendove, običaje, a lokalne tradicije iz BiH prenose u svijet.

"Želimo otvoriti prvi Intuitiva shop u Sarajevu, organizovati druženja, radionice, učiti i okupljati kreativne ljude. Mislim da ovaj grad može mnogo više, da imamo sjajne ljude, samo nam trebaju tačke iz kojih će ta kreativnost i znanje imati priliku da se pokaže svijetu", kazala je Sabina ranije.